2007/05/12

Stockholm

Na de szoba se johet Skandinavia?? Miert nem? Vegre valami uj es mas, Stockholm jo valasztas volt. Az ido tokeletes volt elso nap, masodik nap esegetett, de Dublintol elteroen, nem all be az eso egy hetig. Draga, de Irorszagnal olcsobb, es ezerszer jobb a szinvonal. Gondolok itt kiszolgalasra, kajara, stb. Nagyon sok penzuk lehet az biztos, es az utcan mindenki ugy nez ki, mintha a kifutorol jott volna le, Milano elbujhat. Szoke, magas sved csajok, mmmm... Itt a szigeteken a melegito, sportcipo illetve "felkapok valami comfy-t" a meno, susogos Londsdale mackogatyaban nem gaz setalni Dublin foutcajan! Feltunt meg, hogy az egesz varos olyan tagas es nyugodt, alig van forgalom, szelesek az utcak, nagyok a terek, es nem dudalnak, ordibalnak az emberek. Eleg jelentosek a kulturalis elteresek.. Nyugi van!! Mi ezt mar csak IKEA-eleterzesnek nevezzuk :)
Egy, a rengeteg kis sziget kozul, bal oldalt hatterben a varoshaza
Csend, nyugalom, tisztasag, akar egy kisvarosabankedvenc terunk
Hotelunk. Egy regi Gdansk-ban keszitett hajo. Zsir! Egy whiskey es egy jo sved regeny! Esti pihi a hajon (nem beallitott) ;) hjaaa, kemeny a hajos elet! Egy stockholmi lakotelep. Modern, egyszeru, "trendi" es lapokbol rakjak ossze, valahogy errol is az IKEA jut eszembe :-)ez egy nem tudom mi..

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

ez a nemtudommi tenyleg ... tok jo

biztos vmi perverz sved dolog, ugye, a svedek mar csak errol hiresek :)

Norb írta...

ezek a skandinav varoskak szinte mind ugyanugy neznek ki: ugyanolyan stilusu epuleteik vannak.

Es ezek a modern art-ok minden varosban, en sosem tudom mi a halalt akarnak abrazolni - mindegyik olyan mint egy rorschach teszt :)!

egyebkent szerintem is vmi perverz dolog lehet itten: magas szoke sved nok (parokaban) orgiajarol van szo :)))

Demy írta...

hja, egyformak, de nekem bejon. Sok helyen meg nem voltam ennyire eszakon, csak Rigaban es Haugesundban, de azoktol azert kulonbozoek.
Igen, ez a modern art mindenutt jelen van, szerintem ez nekik "atmegy", vagy legalabbis azt akarjak elhitetni a kulvilaggal

Norb írta...

Az otthoni "utazasrol" is lesz majd elmenybeszamolo??? :))

Demy írta...

HAT NEM TOOM, HAGYOMANYT BONTANA :) DE ELKEPZELHETO...
LASSAN A 4 EV KULHON UTAN MAR "EGZOTIKUS NYARALAS" KATEGORIABA IS SOROLHATOAK A HAZAI LATOGATASOK!