2007/06/13

Mar Menor & Costa Blanca (Alicante)

A Mar Menor egy hatalmas, 135 km2 teuletu sos vizu laguna, amit egy 24 km-es nagyon vekony "csik", a La Manga valaszt el a Foldkozi tengertol. A csikon vegig elegans szallodak, strandok.

A Mar Menor es a La Manga deli csucske a repulobol, bal oldalt a tenger, kozepen a csik, jobbra a to. Igy talan erthetobb:

Cabo de Palos falucska, a csik elejen. (kep jobb felso sarkaban a nyulvanyon). Murcia repteretol ide vezetett az elso utunk: kajalni. Itt is maradtunk volna, ha talalunk szallast, de minden tele van angolokkal. Igy aztan elindultunk felfele a La Manga-n. Az ujonan szervalt navigacio, GPS vagy mi, jo szolgalatott tett, sok ido sporoltunk vele!

Cabo de Palos. Itt meg gyonyoru ido volt, egeszen hajnalig..Reggeli kilatas a La Manga-i hotelszobabol. A sotet felhok meg ott olalkodnak az esti jegeso utan. Innen el gyorsan, a valtozo intenzitassal szakado esoben megkerulve a Mar Menort, Murcia fele vettuk az iranyt a deli autopalyan, az "Autopista del Mediterraneo-n". Murciat ezuttal kihagytuk, irany a part, Alicante! tenger van, jo ido egyelore nincs..a Costa Blanca
A L I C A N T E !!!
300ezres varos, jo kis nyuzsgo udulohely, csilli-villi hotelokkal es yachokkal, ehhez kepest nincsenek elszallva az arak. Hotel hotel hatan, ennek ellenere -hal istennek- szinte csak spanyol nyaralokkal talalkoztunk. Delutanra 180 fokot fordult az idojaras, teljesen megjavult az ido, masnap mar ismet dog meleg :)

baywatch.. ismet kikerult a zold zaszlo

panorama Alicantera a Benacantil hegyrol
??? a beach Alicanteban
Anettal tapasz-ozunk. Szokas szerint a lepputtobb, cigifustos-koszos barban a legolcsobb es a legjobb a kaja!
Innen, a kikotobol legjobb a ralatas a hegytetore epult Santa Bárbara kastelyaraAdios Alicante!

4 megjegyzés:

Norb írta...

tenger tenger tenger!! Most mar furdeni akarok a tengerben mindenkepp!!! :)
Nektek sikerult? milyen meleg volt???

Demy írta...

persze. nem volt eppen meleg a viz, de ha megszokod jo. Csak inkabb lehuteni magunkat jartunk bele. nem tudok fogalmazni megint, megyek aludni zzz

Norb írta...

es mik voltak azok a babak az utolso-elott-elotti-elotti kepen? Vmi helyi busojaras, vagy egyeb nepi rituale? :))))

Demy írta...

nem tudom, miert voltak ott, valami szinhazi tema lehet