2007/03/08

Tenerife, Gomera


Igen, innen el, minnel messzebb Irorszagtol, ahol meleg van. A kozel 4 es fel oras repuloutat egesz jol birtuk Rozsaval. Fel 11 korul verge landoltunk Tenerife eszaki repteren. (Los Rodeos)
A Kanari-szigetekrol a teljesseg igenye nelkul par gyorsinfo: 7 nagyobb szigetbol all, legnagyobb Tenerife. Nyugatrol Keletre ezek La Palma, El Hierro, La Gomera, Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura es Lanzarote.
Nyugartol, Keletrol .. es azt hiszem Eszakrol es Delrol is az Atlanti Ocean mossa partjait. A rakterito korul lelhetunk e kicsi szigetekre, kb. Marokko es Nyugat-Szahara magassagaban. Foldrajzilag tehat Afrikahoz tartozik, kozigazgatasilag viszont Europahoz, Spanyolorszaghoz. GMT idozona, kettohuszas rofi orru konnektor, zzzzzz…zzzzz….
(hmm, erdekes ez az oldal..)


Lenyeg a lenyeg, megerkeztunk. FELHOS az ido :( Mint utolag rajottunk, a kis tavolsagok ellenere jelentos kulonbsegek vannak az idojarasban a sziget eszaki es deli fele kozott, kb 8-10 fok volt a kulonbseg del javara. Delen napos, 28-29 fok volt februar utolso napjan es marcius elejen.
A repteren me’g gyorsan felvettuk a berelt kocsit, nincs meg a lefoglalt auto, de adnak helyette nagyobbat, egye fene
Rozsa, mint Forma 1-es girl

Irany Del. Nem az autopalyan, hanem a kis hegyi utakon. Ahogy mentunk felfele, szabalyosan “belementunk” a felhokbe. Aztan kisut a nap, alattunk meg a felhotenger terul el a volgyekben. Gyonyoru. Egyre melegebb van, pedig felfele megyunk. A tavolban megpillantjuk a hofedte Teide vulkan csucsat a maga 3718 meter magassagaval (Spanyolorszag legmagasabb pontja) Ezert hivjak Tenerife-nek a szigetet, “tener ife” spanyolul feher hegyet jelent.

Tenerife Rozsaja -a masik. Es a felhohatar A felhotenger. Kedvem lenne raugorniOtt a "tener ife"! A suru erdos taj -erthetetlen modon- kopasz sziklas sivatagga valtozik, szinte atmenet nelkul. Kabinos felvono (erre van magyar szo!???) visz fel majdnem a csucsig, fent nyomokban ho, pazar kilatas a lent elterulo sivatagra es a kornyezo szigetekre.
sivatag, sziklak Jordania is lehetne A Teide -majdnem- tetejen

csucson nem bea'llitott mienk a palya.. irany Del!!

5 megjegyzés:

Greg / 尤睿 írta...

Wazzeratti! Kiraly helyek, gyonyoru kepek! Lenyugozo!

Névtelen írta...

ahh, végre beszámoló(k)
nagyon jó, nagyon hosszú, csak az 1. végéig jutottam, de este folytatom
köszi Demy!

Norb írta...

Cool! de akkor ide nem megyek a nyaron, ha a mellekhatasokat tekintve ilyen rossz velemennyel vagy a helyrol :DD A kepek tovabbra is nagyon tutisak!
Anyway, lattad, hogy van 1 kicsi update a blogok blogjan? :))

Demy írta...

Greg, PF.Norbi, Norby, es mindenki aki mailben reagalt (Chris, H. Sanyi, Szabi es masok) koszi

Norby, hogyne lattam volna, sot van egy hasonlo kezdemenyezes, azt hiszem a tajcsik.blogspot.com-on! :)

Norb írta...

jaja, en is vegigneztem a kommenteket a blogk blogjan, es ott sok onjelolt blogolo reklamozza a sajat hasonlo blogjat (pl. ezt a tajcsikot). ha a kepek meg egesz jok is, de a szoveg osszehasonlithatatlan..kar, hogy Vasutas Ferko olyan ritkan publikal :))