2007/10/13

Malta I: Valletta

VALLETTA

oriashajo uszik ki a kikotobol, epp naplementekor varoskepek:
A Victoria gate (kapu). A kek erkelyes epulet volt a hotelunk setany a tengerparton... hol mashol, barmerre nezel, tenger
egyszeru hajlekok Belecseppentunk a Szent Guzepp fesztivalba. Nem ertettuk mirol van szo, valami vallasos dolog es nagyon fontos nekik, fel van diszitve az egesz varos, buli, tuzijatek, kajalas-pialas az utcan.
hajok es vitorlasok a Grand Harbour-ban (1024x768)

jellegzetes valettai utcakep, meredeken le, aztan megint fel..Reggeli Anettal es Sacival. A hotelunkbol pazar kilatas nyilik a Grand Harbour-ra. Ettol eltekintve eleg gaz volt a szallas, en termetes csotanyt is talaltam a szobankban (Anett, remelem ezt nem olvasod). Malta eleg koszos, szemetes es masok a higienias normak, inkabb arab, mint europai.


A buszokrol..

A par jellegtelen modern busztol eltekintve az elsopro tobbseg oreg, korszerutlen, gyakorlatilag lengescsillapioto nelkuli. [tipp: vesekoveseknek javasolnam kiprobalasra a Valetta-Ċirkewwa kikoto kozti jo egy oras utat, "ko kovon nem marad", garantaltan!] A maltai buszon egy ajto van elol, le -es felszallasra, ami mindig nyitva all. Szetraz, lassu, budos, hangos, kenyelmetlen, rossz a szelloztetese.. es imadni valo!!!!! A maltai buszok mindenki kedvencei. Nemelyikuk 35 eve jarja az utjat, ennek ellenere gyonyoruen rendben vannak tartva, csillogo krommal jol megaldva buszken szelik a szuk utcakat. Tobb mint 500an vannak es mindegyikuk kicsit mashogy nez ki (komolyan), tele vannak festve szellemes feliratokkal (pl. energia ital a tanksapka-fedelre, vagy eppen "oreg, de szexy" es sajat nevuk is van. Igazi egyenisegek!

"old but sexy" a felhozatal, a teljesseg teljes igenye nelkul


Nincsenek megjegyzések: