2009/11/07

Észak-Portugália: Maia, Mindelo, Matosinhos (Porto)

Portorol kepek mar vannak feltoltve a kb. 4 evvel ezelottrol. Most a magyar fuleknek viccesen hangzo Foz-tol, azaz a folyotorkolattol eszakra fekvo tengerpartot mutatom meg egeszen Matosinhos varosig. Matosinhos valojaban Porto resze, ipari varosresz, megis a legdragabb hazak itt talalhatoak a tengerpart miatt.




Praia de Gondarem

Jo idoben az egyik leghangulatosabb bar a Praia de Ingles-en, fotelokkal a tengerarton. Hozza kell tennem, hogy itt ittuk a varos talan nem legolcsobb, de biztosan a legszarabb Mojitojat is.

eredeti nagysagu tengeri halaszhalo
Mindelo. Ez pedig Maiatol eszakra egy kedvelt tengerpart, sokat jartunk ide meg oktoberben is, mikor jo volt az ido, es remeljuk par honapon belul ujra johetunk.
hullamok vannak boven
Maia, a varos, ahol lakunk. Nem sok minden lanivalo van, modern, uj varosresz, itt legalabb nem rohadnak szet a hazak, ugy mint Portoban. Kepen a Forum Maia, a belvaros.
Metro az ISMAI (Maia Egyetem) vegallomason, par percre tolunk. A portoi metro modern, pontos, tiszta es olcso. Csereben nem jar tul gyakran a "vegeken". A metro egybkent inkabb villamos, tobbnyire a fold felett jar.


Nincsenek megjegyzések: