2011/03/07

Kuba 3/5: Viñales & Pinar del Rio

Megmodom oszinten, a kubai utazas eddig csalodas volt, de innentol kezde jora fordult. Kezdotott a vizummal szarakodassal, kamera elvesztesevel, masreszt az egyik olasz sraccal  eleg nehezen lehetett kijonni (o es a masik srac elmentek Varadero utan). Beutaztunk a fel szigetet, de eddig az ido sem volt jo es egy kazal penzt koltottunk. Szoval eddig nem pihentunk es nem elveztuk igazan a nyaralast. Vinales-be erve azonban el sem akatunk menni innen. A sziget nyugati csucske igazi termeszeti paradicsom, erdokkel, barlangokkal, vizesesekkel. Nagyon turistas, szerveznek turautakat, lehet biciklit berelni, stb de nincsenek nagy hotelek, csak maganszallasok, vagyis "casa particular"-ok. Es minden haz teraszahoz hozzatartozik a kotelezo tartozek: a hintaszek. Ez itt szeriafelszereles.  
Kubai jurassic park :))
nyugodt kis falu
Meleg viz? Van! Az aram es a viz kombinacioja nem tul bolcs dolog, de ilyen minosegi szigeteles mellett ez nem lehet problema!! 
hazi mojito
dohanyfoledek
5 nap edes semmitteves. Csak rum es szivar :)
Baseball.. azaz "bebol" ahogy a helyiek mondjak :)
rengeteg a kobor kutya es szornyu allapotban vannak
A csodaszep Vinales-volgy meszko kupjai. Ilyesmi karszt-kepzodmenyeket utoljara Krabi-ban lattam. A Vilagorokseg resze.
120 meter magas festmeny a sziklafalon: Mural de la Prehistoria. Nem tudom mit szivhattak az elkovetok, elnezest az ot muvesz a 60-as evekben, de nekem eleg bizarrnak tunik az alkotasuk, ami egy ovoda faliujsagara talan jobban illene.  
almom egy tanya, allatok hada.. es kave.. es dohany
konyha
Viztisztito berendezes. 100% bio!
Az Indian-barlangban csonakazunk a cseppkovek kozott.
es lovagolunk
kubai Meki
Transporte publico. Legalabb ingyenes :)
Elore, elvtarsak!
Nem adtuk fel a beach kereset. Persze mire kibuszoztunk a kornyek legszebb strandjara, Cayo Levisa-ra megint elromlott az ido. 6 ora mulva jott a komp ertunk, addig szabalyosan szetfagytunk.
Na azert igy sem csunya!
Masnap befizettunk egy masik utra es megneztunk egy masik beachet is. 5 percig volt napos az ido. Megbeszeltunk, hogy SOHA TOBBET nem megynuk tengerpartra Kubaban. Akarmilyen meleg van a szigeten, a parton rossz az ido. Ugy tunik ilyen a tel itt. Azert par szavam lenne a  Lonely Planet "mikor utazzunk?" fejezetehet.
a napi adag cuba libre
folytatas a kovetkezo 2 reszben >>>

Nincsenek megjegyzések: