2012/12/29

Costa Rica, Nicaragua, Panama 4/7: Costa Rica

A Tortuguero Nemzeti Parkba csonakokkal erkeztunk, masnap reggel az azonos nevu folyon kirandultunk.


kigyolesen
termesz kostolo.
a tengerpart 40 klilometeren at gusztustalan, uszik a szemetben, az aramlatok ide hordjak a tobbek kozott azoceanjarok altal vizbe boritott soha le nem bomlo muanyag hulladekot. Idonkent megtisztitjak, de egy honap alatt ugyanugy nez ki.

Mit tudsz TE tenni? Hasznalj minel kevesebb muanyag csomagolasu termeket (pl. asvanyvizes palack), vagy legalabb gyujtsd szelektiven es ugy dobd szemetbe!
kemeny a tel II.
Puerto Viejo de Sarapiqui faluban szalltunk meg


lerobbant a motorcsonakunk, igy masfel orat vartunk a mento hajora. Igy azonban lehetosegunk adotott egy jol kifejlet lajhar kozlebbi vizslatasahoz. Lemaszott a farol kakkantani :)
Haveeeeeeeeeeeer,  nagyon elszalltam a cucctol, kersz egy slukkot???
A nem kulonosebben szep Puerto Limon varos lakossaganak tobbsege afro-karibi vagyis fekete, ez ujdonsag volt az ut soran.

Tovabb mentunk, az estet Puerto Viejoban toltottuk, ami egy nagyon hangulatos gyuzsgo afro falu tele rasztafarikkal :) Az alig 40 evesen drog-tuladagolas miatt szivrohamon atesett Memo enekelt nekunk egyet a hazanal es meghivott minket a masnapi  ingyenes koncertjere.
A Lonely Planet altal egekig magasztalt bio-etteremben ket orat vartunk a kajara. Sort a boltbol hoztuk at, mar leszartuk, mit szolnak.

Mami saslikot arul
Memo zenel egy Neckermanos nemet nyugdijascsoportnak, akik vagy nagyon be voltak rugva, vagy szanaszet voltak szivva, mindenesetre nagyon elengedtek magukat a reggae-re. Herr Jurgen is megpodorte a bajuszat es tancra perdult a szigoruan zoknira huzott borszandaljaban, fiatalokat megszegyenito mozgaskulturaval! Mi szegyenkeztunk :) :)
Bribri indian csaladokhoz latogattunk el

a szazvalahany eves bacsika mar vak, de lathatolag boldogon enekelget a sarokban. Alitolag tavaly is ugyanott fekudt.

egy igazi samannal is voltunk
folyt. >>>

Nincsenek megjegyzések: