2012/12/29

Costa Rica, Nicaragua, Panama 6/7: San Blas szigetek

Egy napot toltottunk Panamavarosban, ide vissza is tertunk, ezert majd a kovetkezo posztban irok rola.  Az alomszep karibi szigetekre indultunk: a Kuna Yala indianok autonom teruletere, ami 378 kisebb-nagyobb szigetbol all. Ez San Blas. Motorcsonakkal kozelitettuk meg a nyilt tengeren, ami elsore viccesnek tunt, de nem volt az. A jo oras uton metereseket dobalt a ladik, egy szal furdogatyaban ultunk, mert annyi vizet kaptunk, mintha zuhany alatt alltunk volna. A viz legalabb meleg volt. Megerkeztunk a paradicsomba, a foszigeten folyamatban vannak az engedelyek, addig martozunk, ilyen kellemesen meg nem varakoztam papirokra :)

majd egy ujabb 20 perces hajozas utan megerkeztunk a ket focipalya meretu szigetunkre, ahol egy indian csalad lakik csak, ok folgnak nekunk fozni. csak mi voltunk a szigeten, a masik oladlan pedig egy masik csoport.


hat itt kellett szenvedni 5 napot, mindentol elzartan, aram nelkul :)
a szemkoti sziget, a helyiek ugy tartjak az ev minden napjara jut egy sziget.
De akkor is a mienk a legszebb!

Meglatogattuk egy indian falut Rio Sidrat, ahol egy eskuvoi szertartasba is bepillanthatunk a torzsfonok engedelyevel, de kepeket nem keszithettunk. Erdekes volt, delutan kettokor mar mindenki be volt allva, "csicsat" ittak valami erjesztett borzalmat, es kinaltak nekunk is hogy igyunk a mindenki altal hasznalt felbe vagott kokuszdiobol. Tele volt albinoval a csapat, csupa seb volt az arcuk, boruk a nap miatt, azok utan kellett inni. Vegulis az alkohol fertotlenit. A ferfiak es a nok egy "epuletben" de elkulonitve vedeltek, bar estere allitolag mar senkit nem erdekelnek a szigoru hagyomanyok :)

eddig a kamerakal es ne tovabb..
helyiek tancbemutatoja. az eslo harom teljesen egyforma monoton dallamu szerzemeny utan lankadt a figyelmunk, a tanc pedig valoszinuleg alkalmazhato a fulbe ment viz kirazasara is.
..de aranyosak voltak, es nagyon lelkesek.
Keszult is egy csoportkep veluk.
Kutya-szigetnel egy elsullyedt rumszallito hajo kituno otthont ad a koralloknak, ezt neztuk meg a viz alatt, majd egy kicsit ejtoztunk
egy kozeli sziget, 1 darab kunyhoval.


szemetet szedtunk a parton, jo peldat mutatva a helyieknek.
keszul a vacsora. nem volt jo, de akinek nem tetszett, be kellett ernie langusztaval :)

a gyerekek imadjak fenykepen magukat nezegetni

a tovabbi 2 nap esemenytelenul zajlott, de nagyon nem bantuk.
folyt. >>>

Nincsenek megjegyzések: