2006/11/02

Riga


Lettorszagban jartam, hideget talaltam.
De abbol sokat, egyebkent teljesen jo hely. Vannak nagyon lepusztult kulvarosi negyedek, amik meg a szovjet idokben sem lehettek szepek, de azok is tisztak, egy cigicsikk nincs a buszmegallokba, beledobjak a kukanak kinevezett ures festekesdobozokba.
A belvaros mas, es tele van kulfoldivel, foleg igy hetvegen jonnek a finnek Tamperebol es sajnos az angolok, egyet olcson bulizni, orosz lanyokat "felszedni" meg bevasarolni.
Az arak tenyleg nevetsegesen olcsoak, foleg Angliahoz szokott penztarcank miatt, es az`atszamolas sem volt bonyolult, tekintve hogy 1 az egyben valtjak az angol fontot es a helyi penzt.
A busz a repterrol 20 penny, ami megmosolyogtato, belvarosi hotel 15 font, cigaretta 200-250 Forint, majdnem 10ed annyiba kerul mint angliaban
Az emberek jofejek es igenyesek, a `fiatalok beszelnek angolul, bar neha le kellett porolni az agyunkat es elovenni osszes orosz nyelvtudasunkat.
Talalkoztunk egy magyar csajszival, aki Szentpetervarrol (hooo??) vonatozott le ide par napra, o velunk volt es segitett forditani is.
A LIDO a leghiresebb etterem itt, 2 nap alatt ketszer is visszamentunk. Hatalmas hely, svedasztalszeru tema, mindenfele kaja van, pakolsz rogyasig a talcara, a vegen meg fizetsz. Vegre egy jot tudtunk enni. A felet meg sem tudtuk enni
Leves, csirke, hal, koret, salata,langos szeruseg, palacsinta, gyumolcs, puding, egy sor es egy kave 8 font, amiert itt a "szigeten" egy nagyobb pizzat adnak.
Az ido durva volt, minusz 3-5 fok, ami nem lett volna veszes ha nem fujt volna allandoan a jeges szel.
Na ennyi amit le tudtam szurni 2nap alatt Rigabol
2005. december






Posted by Picasa

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Csodaszep!Bar csak en is ennyit utazhatnek..

szab

Demy írta...

Te se panaszkodhacc' G!!
:-)

Névtelen írta...

Nem is tudom mit mondjak (írjak)
alig tudom összezárni a szám , még mindig le van esve az ámulattól.Szükségem lesz egy utazásra, hogy helyre jöjjek.Mondd, hogy van esélyem nekem is eljutni ezekre a szép helyekre!
(De ugye nem kell olyat csinálnom , amit nem akarok!)
Látod mit tesz az irigység.Össze vissza írok! :)

puszmancs

Évi

Demy írta...

Hat ha mondjuk egy legitarsasagnal dolgozol, "igen kedvezo" aron juthatsz repjegyhez :)
amugy tegnap rugtak ki, felmondasi idomet toltom, lalala-lala :))
pusz

Yves Knas írta...

beautiful :)

Demy írta...

thanx 4 watching :)

Maark írta...

Kiru,hogy te irsz szoveget is,en sajna erre lusta vagyok...a kepek is klasszak,mintha a sajatjaimat latnam!...lehet azert,mert egyutt voltunk? :)

Demy írta...

Te, lusta??? AAAA, dehogyis...
:-)
na jo, en sem irok mindig.
Egyebkent Riga volt az egyetlen kiruccanas, ahol tenyleg siman elertuk az esti jaratot. Nem ugy mint,Pisaban vagy mondjuk Torinoban. Indulas elott masfel oraval meg benzinkutat kerestunk :)Apropo, Torino, majd felrakom a kepeket, csak olyan lusta vaok...

Hja, helyreigazitas a comment #4-hez. Megsem vagyok kirugva, csak athelyeztek a buntetotaborba (DUBLIN)

Névtelen írta...

fasza a blogod, várom a folytatást!

Most rohanok, Üdv: Bak L