2009/02/28

Thaiföld & Kambodzsa 2/12: Chiang Mai & Pai

Befizettunk egy 3 napos dzsungelturara. Bangkokbol egy overnight-os buszozas (buszon alvos ut) vart rank, a 750 kilometerre eszakra levo Chiang Mai-ba tartottunk a kituno 2x2 savos uton. 12 oras ut utan reggel 7-re erkeztunk, a hotelban megreggeliztunk es gyorsan lefurodhettunk. Innen egy kis pick-up al tovabbi 185 kilometert utaztunk eszakra, mig Pai faluba ertunk, kozel a mianmari (Burma) hatarhoz. Itt szetnezhettunk a faluban, nem sok minden van itt, a rozzant hazakban gyakorlatilag egyutt laknak az emberek a haziallataikkal. Itt megkajaltunk es nekivagtunk a gyalogturanak.
megerkezes Paiba
ebben a kis faluban telepedtunk le, a dzsungel kozepen
a helyiek allatokat tartanak, foldet muvelnek es gyakorlatilag kora reggeltol opiumot szivnak, kulsos szemmel ennyibol all az eletuk. Itt gyakorlatilag nincs se bolt, se aram, se semmi, el vannak szigetelve a kulvilagtol.
Este a falulakok atjottek hozzank es eloadtak egy helyi tancot, jopofak voltak a gyerekek
Masnap egy nem tul kiados reggeli (1 tojas, piritos es cukros kave) utan tovabbindultunk
kozos ebed
Elefantoltunk egy jot (van erre magyar szo?), volt egy kicsi elefant is, nagyon aranyos volt, de inkabb hatraltatta a konvojt. Szegeny neha kapott rendesen a vezetojetol :(


az egesz napos tura utan egy masik kis telepulesen aludtunk. Ket pulover, halozsak, lopokroc, ismet nagyon hideg volt ejszaka. Hajnal 4kor egy hangosbemondon at leadtak ket valami vallasos zenet (azt sem tudtam hol vagyok) aztan hireket is mondtak, igy tajekoztatjak a szetszort hazakban elo embereket a tortenesekrol.
ultetvenyek es rizsfoldek az oserdoben

majd bambuszraftingoltunk egy orat egy nem tul gyors folyasu kis folyon. Elejen elveztuk, aztan mar inkabb unalmas es kenyelmetlen volt. Par konek utkozes utan kezdett szetesni a raftingunk is.

2 megjegyzés:

Norb írta...

a "raftingunk" kezdett szetesni, vagy ha "rafingunk"? :)))
sorry!!!!!!! - torold nyugodtan! :)

Demy írta...

upsz, javitom! :)