2009/02/28

Thaiföld & Kambodzsa 7/12: Kho Phi Phi (Don & Leh)

Vegre megerkeztunk a Phi Phi szigetekre, ami az egyik kedvenc helyemme valt. Rengeteg turistat talaltunk, bar a helyiek elmondasa szerint ennel sokkal tobben szoktak lenni. Phi Phi felkapott es relative draga. A legtobb sved es skandinav bombazot itt lattuk, annak azert orultunk, ehh... :) A sziget ketto (valojaban 6) szigetobol all, legnagyobb Kho Phi Phi Don, es a kisebb es lakatlan Kho Phi Phi Leh.
Kho Phi Phi es Phuket szenvedte el a legnagyobb vesztesegeket, mikoris 2004. karacsonyakor lecsapott a cunami. A szornyu ereju szokoar a semmibol jott ( video video 2 ) igy senki nem szamitott ra. Csak Phi Phi-n 2500 ember vesztette eletet. A 4 eve tortent katasztrofanak mara alig van nyoma, csak a most is epulo hotelok es a magasabb hegyoldalba epitett lakohazak emlekeztetnek ra.

eso utan koponyeg

A szigeten egyaltlan nincsenek motoros jarmuvek, az erdon at kis osvenyeken vagy a tengerparton lehet egyik bechrol a masikra menni. Az udulofaluban egy torolkozot sem lehet lerakni a homokba annyian vannak, de 15-20 perc gyaloglassal tokeles es szinte ures tengerpartokat lehet talalni, ez volt a kedvencunk:
Phi Phi Leh-be un. "long tail boat"-tal (magyarul hulyen hangzo hosszu farku motorcsonakkal) lehet eljutni. Utkozben megalltunk snorkelingezni (kb. buvarszemuveg-pipaval), Zsoltiek kulon buvarkodtak is. Gyonyoru tiszta a viz es tele van szines halakkal es tengeri herkentyukkel.

Levesnek valo madarfeszket gyujtenek a Viking barlangban


snorkeling

Kozeledunk a Maya beach-hez. Ha lattad A Part c. fimet (The Beach) ismeros lehet a helyszin, itt forgattak. Tenyleg lakatlan a sziget es nincs kiepitve semmi rajta, de napkozben ellepik a kivancsi emberek.
a Maya Beach


Nincsenek megjegyzések: