2009/02/28

Thaiföld & Kambodzsa 11/12: Koh Phangan & Full Moon Party

Ko Phangan az abszolut bulisziget. A Haad Rin (vagy Hat Rin) beachen rendezik meg minden teliholdkor a hires Full Moon Party-kat. A hagyomany szerint az elso partyt egy 20-30 fos fiatalokbol allo tarsasag rendezte 1987 korul. A teliholddal egybeeso szuletesnapi buli olyan jol sikerult, hogy megbeszeltek, hogy szerveznek tovabbi partykat is. A hir szajrol-szajra terjedt az utazok koreben es a Full Moon hamarosan egy oriasi meretu partyva notte ki magat. Mara egy foszezonban (dec-feb) 20-30ezres tomegre kell gondolni, a turistak pedig (mi is) a telihold idejehez igazitjak az azsiai utitervuket. A felhold alaku csopp tengerparton nem kevesebb, mint 12 hangredszer mukodik egyidejuleg, giga hangszorokbol repeszt a kulonbozo stilusu, de foleg elektronikus -trance- zene. Este 6 korul indul a buli, az utolso DJ pedig masnap reggel 11-ig nem megy haza. A Full Moon mara a vilag egyik legnagyobb beach partyja, nem lehet kihagyni.

Haad Rin Beach, 2009. februar 9. -a buli helyszine
keso delutan meg nem sok nyoma van a kozelgo partynakKeszulnek az un. "bucket"-ek, azaz a homokozobol ismert muanyag vodrocskek. Mindegyikben 3 fele ital van, ebbol egy uveg alkohol, egy udito, es egy eredeti thai Red Bull. Pl. egy uveg 2.5 decis thai whiskey, egy kola es Red bull. Vagy eppen vodka, Fanta, Red Bull. Mindezt beleontik a jeggel elozoleg felig felontott kis vodrodbe, beleraknak egy szivoszalat es viszonlatas'. Igyad! Ut. Sot rug, mint a lo. Es fillerekbe kerul. Apropo, Red Bull, vagyis Krating Daeng. Amit Te iszol otthon az az itteni energiaital koppintasa, a logotol a nevig, osszetevokig mindent lemasolt egy osztak uzletember, aki 1982 ben jart Thaifoldon. A Red Bull-t levedettek, szabadalmaztattak es 1987-ban kezdtek el gyartani, eloszor kulfodi piacon Magyarorszagon jelent meg. Ma evente kb. 30 milliardot adnak el belole. A bangkoki taxisoforok es a kamionosok a 70-es evek ota isszak a "voros bika" eredetijet.



Lampionok, fluoreszkalo dekoraciok, igazan beleadnak mindent. Gyulnek az emberek, drogarusok, ladyboy-ok, prostik, egyre tobben vannak es egyre jobban kesz van mindenki, a par lepesre levo tengerbe jar mindeki WC-re, a foldon uvegszilankok, szemet, de kit erdekel, duborog a zene, buli van!! En nem, de Eszter elhozta a fenykepezogepet, igy van egy par kep a partyrol.

es ez meg a buli ez elejen volt..
Koh Phangan, reggel 6 ora, atbulizott ejszaka? A frizuram meg mindig tart!
akik feladta'k.. :)))
7 ora korul
Az orankent indulo Koh Samui-ra tarto reggeli komp inkabb egy menekultekkel teli ladikra emlekeztetett. NAGYON keszek voltunk, de ugy lattuk, ezzel nem vagyunk egyedul..
9-10 koul visszaterve Koh Samui-i 40 fokos bungalonkba probaltuk kipihenni az elozo napot, keves siekerrel. Full Moon Party? Kihagyhatatlan, de koszonom, soha tobbet!

Nincsenek megjegyzések: