2007/04/05

Eszak-Nyugat Irorszag, Cliffs of Moher, Galway


Ket napos kirandulas Nyugatra, ezuttal 4 kereken. A Moher-sziklakhoz indultunk, ami Irorszag egyik leglatogatottabb helyszine es fo turista attrakcioja. 8 km hosszu, 200 meter magas szikalafal Irorszag nyugati partjan, melynek az Atlanti Ocean nyaldossa az aljat. A ket nap alatt ugy 1000 km-t autokaztnuk, es SEHOL, egyszer sem esett az eso, viszont sutott a nap, es meleg volt! Azt hiszem a globalis felmelegedes egyetlen nyertesei az irek es az angolok lesznek!
A sziklak gyonyoruek, nagy a szel, ezert eleg veszelyes, de szerencsere nincs teljesen elkeritve a nagykozonseg elott, de a legszebb reszekre tiltott teruletekre kell menni, ahogy mi is tettuk, es meg sokan masok. Senki nem szolt ra turistakra, csak egy ormotlan tabla figyelmeztet, hogy ne menj tovabb. Gondolom csak a felelosseget akarjak elharitani, ha valaki lepootyan a ketszaz meteres melysegbe.
Csak ovatosnak kell lenni, a latvany pedig magaert beszel!
Itt van par kep, probaltam minnel tobbet feltolteni.
Innen Galway varosaba mentunk, szetneztunk, vacsoraztunk egy kozepeset, de annal dragabbat :( ott aludtunk. Rengeteg a turista, pedig sok latnivalo nincs a pubokon kivul. Innen eszakra tartottunk Mayo megyebe, kovettuk a tengert. Kihalt, kopar sziklas a taj, de azert szep.

A Moher Sziklak:



Anettal a sziklaknal
magyar tajhaz is lehetne

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

szépek a sziklák meg a kisváros is (magyarul jók a képek, Demy)
remélem sikerült azért kipihenni magatokat egy kicsit, és nem nagy rohanás volt az egész :)
üdv

Demy írta...

Koszi Norbi,
most nezem milyen ertelmetlensegeket irtam, bevettem a fogalmazasgatlot reggel??? Egy 6 jaratos nap utan irtam, mentsegemre legyen modva :)
Nem volt rohanas, egesz jol beosztotuk az idot, legtobb idot Galwayban csesztuk el a dugoban, meg nem talaltuk a hostelt..
udv

Norb írta...

Tok zsirak ezek a sziklak! a nagy kek tengerrol meg a tiszta egrol minidg azt hiszem, nyaralni vagytok, csak amikro meglatlak dzsekiben, akkor realizalom, hogy valoszinuleg nagyon fuj a szel, es a homero sem 35 fokot mutat :))

Demy írta...

Nincs ok panaszra, lassan ket hete melegebb van itt, mint Del-Spanyolorszagban!! :-)

Greg / 尤睿 írta...

Wow! Nagggyon ott vannak ezek a sziklak! Gyonyoru!

Norb írta...

Szia Demy! amiota ilyen meleg van a UK-ben azota mar nem is vagysz kulfoldre? :DD
mikor jon a kovetkezo utazos post es mit lathatunk? olyan nem lehet hogy feldobsz 3 celpontot, hova tudnal utazni, mi meg megszavazzuk, melyikre vagynk kivancsiak??? :))

Demy írta...

Koszi Greg, kepeken annyira nem jonnek at a meretek, de rohadt nagyok a sziklak!!

Cso Norby, azert nem maszkalok mostanaban, mert Dublinbol igaz sok helyre repulunk, de a jaratsuruseg eleg szar. Heti ketto-harom, vagy nem is esik bele a 3 napomba, vagy ha igen, akkor is a nap kozepen indul/erkezik, nem eri meg. Stanstedrol szinte mindenhova van napi 2-6 jarat, kora reggel az elosvel el lehetett menni, harmadnap meg az utolso jarattal (este 10 korul) vissza.
Jovo heten Madrid, Berlin, Murcia/Alicante es Stockholm johet szoba, meg nem tudom,
Cork-ot akarom epp felrakni, delen van, leautoztunk, nagy nulla, pedig oda vannak erte, meg Europa kulturalis fovarosa volt valamelyik evben. Az uton azert voltak szep helyek, majd felpakolom a kepeket.
Ja, majus 15-25 lesz Egerben vki?? Megyek szabira

Norb írta...

Nagyon raereztem az idozitesre, mikor jonnek az uj kepek! :)

Jo hazautat, en legkozelebb augusztusban vagyok otthon: aug18-23 - es 1 het Balatont tervezek (Keszthely). Szoval ha esetleg lesz ugy szabid es van kedved, akkor osszahangolhatjuk a dolgot!

Demy írta...

igen!! tervek szerint akkor megyek legkozelebb!!

Ja, amugy eldolt, vasarnap irany Stockholm!