2012/12/29

Costa Rica, Nicaragua, Panama 3/7: Costa Rica

Visszaindultunk Costa Ricaba, megalltunk Llanos de Cortez vizesesnel felfrissulni,  talalkoztunk par USA-ba szakadt honfitarsunkkal, akik elmondtak, hogy egy hete vannak itt es milyen szar itt, mert nincs semmi latnivalo ezen a vizesesen kivul es hogy milyen poros koszfeszek az egesz orszag. Itt befejeztuk a tarsalgast. Las Pumasban megalltunk egy allatmenhelyen, majd a Tenorio Nemzeti Parkba indultunk.
ahol egy vadoroknek fenntartott erdeszhazban szalltunk meg. Igazi osztalykirandulas-feeling!
Koran keltunk es reggeli utan turara indultunk, ahol izelitot kaptunk az esoredobol, ahol tenyleg esik az eso. Csatakra elaztunk es tocsogtunk a sarban, de megerte!
Egszinkek meleg vizu Kek folyo szamtalan fold alatt bugyborekolo forrassal es vizesessel. Catarata Rio Celeste
a kulonbozo szinu, szagu, asvanyi anaygokban gazdag meleg viz vulkani tevekenysegre utal
Egy szabadteri jakuzziban megmartoztunk a meleg vizben. A viz hivatalosan nem ajanlott furdesre, mert a viz asvanyi anyagainak osszetele valtozo illetve szervezetre gyakorolt hatasa nem ismert. Semmi bajunk nem lett.
dzsungel
delutan elindultunk Arenal fele.

ormanyosmedvek
A mai napig nagyon aktiv Arenal-tuzhanyo
Itt egy nagyon specko lombkorona-turara fizettunk be, ahol  egy fuggohidrendszert bejarva ismerhettuk meg a felszinrol lathatatlan vilagot.


neha kicsit para, mert nagyon inog a hid, de megeri a 7 kilometeres seta
Ha nem volt eleg a teriszonybol, ideje kicsit extremebb dolgokkal is folglakozni. Az Arenal vulkan labanal talalhato a vilag egyik legnagyobb es leglatvanyosabb canopy-palyaja, amit magyarra talan drotkotelen csuszasnak lehetne forditani.
Kosaras csileben visznek fel a 7 allomasbol allo drotkotel rendszer elso allomasahoz ahol egy rovid eligazitast tartanak es 2 rovid palyan kiprobalhatod hogy fog mukodni a csuszas. Itt meg vissza lehet fordulni, kesobb mar nem. Hat voltak bereccsent fejek, tobbek kozott az enyem is be volt, foleg mikor  megpillantottam a harmadik palyat, ami konkretan egy volgy folott ivel at az 70 meterrel az esoerdo felett. A palyak par szaz meter hosszuak.
a videon Janos csuszik le fejkameraval.


 a fak again mas novenyek is vigan megelnek
Az Arenal tuzhanyo csucsa szokas szerint felhobe burkolozva lathato.. illetve nem lathato.
A Tabacon-folyo hoforrasaira epitett luxusfurdoben az idei kemeny tel is elviselhetobb am :)
Szallasunk az Arenal tuzhanyo labanal fekvo La Fortuna kisvarosban

Par szaz lepcso lekuzdese utan egy magankezben  levo vizeseshez erunk. Meno, mi?


lajhar lesen
folyt. >>>

Nincsenek megjegyzések: